Kävimme eilen koru- ja kivikerholaisten kanssa keventämässä rahapussia Lahdessa Kivi- ja helmimessuilla. Ystäväni keksi kyllä hyvän filosofian, että vaikka rahapussi keveni niin ollaan voiton puolella kun takaisin tullessa kassinpaino oli kasvanut. Kyllä meinasi taas lähteä taas mopo käsistä. En ole aiemmin käynyt näillä Lahden messuilla.

Työkalu ja - tarvikeosasto sai kivasti täydennystä. Sormuspihdit, satelliitteja, tarvikkeita hopean kiillotukseen, kratsiharja ja kennolevy.

Makeanvedenhelmiä, hopeitua ketjua, kapusseja, rintaneulapohjia, ketjunpäät ja sormus aihio hopeasta.

Näitä ghanalaisia helmiä tiesin metsästää sieltä. Näitä on vaikea saada. Ystäväni oli ostanut näitä edellisiltä messuilta. Minusta nämä on niin ihanan rouheita. Ghanalaiset tekevät näitä kierrätyslasista. Kaleva korullakin on yksi kaulanauha, jossa on käytetty tällaisia helmiä.

Reissu oli muutenkin erittäin antoisia. Korujen tekemisestä keskustelimme melkein koko matkan. Sain paljon tärkeää tietoa tekniikoista ym. kun matkassa oli paljon asiaan perehtynyt henkilö. Nyt pitäisi vaan saada joskus jotain valmistakin aikaan. Ja rohkaistua kotona harjoittelemaan esim. hopean juottamista.